back to
Geenger Records

Ravnoteža

by Šarena pojava

/
  • Digital Album
    Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

    You own this

     

  • T-Shirt/Apparel

    Print-on-demand / Direct-to-garment

    Printed on Stanley/Stella apparel - premium quality, organic, FairWear, and vegan (PETA approved)!

    Rocker - The Essential Unisex T-Shirt
    × 150 g/m²
    × 100% organic ring-spun combed cotton
    × Single jersey
    × Medium fit
    × Set-in sleeve
    × 1x1 rib at neck collar
    × Inside back neck tape in self-fabric
    × Tubular construction
    × Sleeve hem and bottom hem with wide double topstitch

    Size chart is available in the photo section on the left side.

    Stanley/Stella certifications and memberships:
    --> api.stanleystella.com/page/certifications
    --> api.stanleystella.com/page/memberships

    Fulfillment time is 5-7 days. Delivery time is additional 5-7 days, depending on your location.

    Let us know via geenger@geengerrecords.com if you'd like this motive printed on some other model or color. We might work out something.
    ... more
    ships out within 7 days

      €18 EUR or more 

    You own this  

     

  • T-Shirt/Apparel

    Print-on-demand / Direct-to-garment

    Printed on Stanley/Stella apparel - premium quality, organic, FairWear, and vegan (PETA approved)!

    Rocker - The Essential Unisex T-Shirt
    × 150 g/m²
    × 100% organic ring-spun combed cotton
    × Single jersey
    × Medium fit
    × Set-in sleeve
    × 1x1 rib at neck collar
    × Inside back neck tape in self-fabric
    × Tubular construction
    × Sleeve hem and bottom hem with wide double topstitch

    Size charts available in the photo section on the left side.

    Stanley/Stella certifications and memberships:
    --> api.stanleystella.com/page/certifications
    --> api.stanleystella.com/page/memberships

    Fulfillment time is 5-7 days. Delivery time is additional 5-7 days, depending on your location.

    Let us know via geenger@geengerrecords.com if you'd like this motive printed on some other model or color. We might work out something.
    ... more
    ships out within 7 days

      €18 EUR or more 

    You own this  

     

  • T-Shirt/Apparel + Digital Album

    Print-on-demand / Direct-to-garment

    Printed on Stanley/Stella apparel - premium quality, organic, FairWear, and vegan (PETA approved)!

    Drummer - The Essential Unisex Hoodie Sweatshirt
    × 280 g/m²
    × 85% organic ring-spun combed cotton, 15% recycled polyester
    × Brushed sweatshirt
    × Medium fit
    × Set-in sleeve
    × Lined hood in single jersey
    × Round drawcords in matching body colour
    × Stitched buttonhole eyelets
    × Inside herringbone back neck tape
    × Self fabric half moon at back neck
    × 1x1 rib at sleeve hem and bottom hem
    × Flatlock topstitch on all seams
    × Kangaroo pocket with flatlock topstitch

    Size charts available in the photo section on the left side.

    Stanley/Stella certifications and memberships:
    --> api.stanleystella.com/page/certifications
    --> api.stanleystella.com/page/memberships

    Fulfillment time is 5-7 days. Delivery time is additional 5-7 days, depending on your location.

    Includes unlimited streaming of Ravnoteža via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    ... more
    ships out within 7 days

      €36 EUR or more 

    You own this  

     

1.
Mrtvi Sisak 02:15
A što ćeš? To je taj mrtvi Sisak. A što ćeš? I onda počneš. Tvrdo sranje preko bita, serviram vam ritam Uz ovaj flow sam župnik k'o da propovjedam Krista Gdje su tvrde face? Sad prdim im u face Kad me u show bace nestaje lažna elita Hrpa para, zrno mozga, pa da te pitam Koji ti kurac znači što voli te ekipa? Prije si bio ništa, sad si napudrana pička Lažna slava, isprana glava - tračevi Siska A što ćeš? To je taj mrtvi Sisak. A što ćeš? I onda počneš. Fuj, bljujem rap, pljujem kad se napijem Nisam kreten, al' sam lijep Još ljepši kad se razbijem Mnoge šire noge dok je para i droge Obične droce, mjenjaju se k'o boce Al' što ćeš? To je taj mrtvi Sisak Ovdje si najveći car ako ne znaš razmišljat Kad se hoćeš trovat odeš van disat Ekipe se djele, svi oće sami pljugu stiskat A što ćeš? To je taj mrtvi Sisak. A što ćeš? I onda počneš. A ja sam taj, vječno fly kao bumbar Moj buraz Mirko i ja kao Timon i Pumba I lud sam k'o kurac, bacam mudrosti ko mudrac Kad sam na stageu pokrećem ekipu kao zumba Čuvar old schoola Old school kao čunga lunga Žvake za seljake nisu, radim old school čuda Ne volim sranja druga k'o ni s kretenima pljugat Ni nafurane repere Gangstere iz hooda A što ćeš? To je taj mrtvi Sisak. A što ćeš? I onda ločeš.
2.
Skiciram tvoj lik na platnu svojih snova Pišem tvoje ima raznim fontovima slova Bojam naš odnos nijansama šarenih boja Moram ti priznat ponekad želim da si moja Toliko simpatije zbog toliko empatije I koliko te ne kužim toliko želim shvatit te Jer ja sam sanjar izgubljen u ludoj stvarnosti I stvarno bi htio spojit naše podudarnosti jer Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat A virtualni svijet ponekad zatvara moja gledišta U gomili mojih razmišljanja činiš središta I spaja nas čudna sila, kul je s tobom čilat U mom zamišljenom svemiru svemirska si vila U mom svijetu nema žene koja me kuži Ali ako želiš bit ta šansu ću ti pružit Uživam u trenutcima kad valjaš gluposti I nemoguća si al s tobom nema nemogućnosti Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat Kul je s tobom čilat Gospodična neobična netipična Kul je s tobom čilat
3.
Ujutro se ustajem, moja glava pusta je I užasno sam mamuram naoteko ko babura Jer sinoć sam se sašio i djevojke sam plašio A zašto si to radim kad se svima gadim Zašto si to radim? Zašto ja to sebi radim? Zašto ja to sebi radim? Zašto ja to sebi, zašto ja to sebi radiiiim? Zašto ja to sebi radim? Radio sam scene zbog jedne plave žene I nisam se drogiro, samo sam degistiro i loše kalkuliro i nisam ja to biro i nisam opet htio, ali sam opet pio ali sam opet pio, ali sam proklet bio i nisam tako loš, al' uvijek mogu još ja uvijek mogu još, i to je problem Zašto ja to sebi radim? Zašto ja to sebi radim? Praviš me budalom, al' te ipak zovem svojom malom I činiš me opet ludim iako ti baš sve nudim A tvoje lice sve to kvari, naše lice sve to kvari Zašto ja to sebi radim, zašto ti to meni radiš Zašto mi to radiš Zašto ja to sebi radim? Zašto ja to sebi radim? Zašto ja to sebi Zašto ja to sebi Zašto ja to sebi Zašto ja to sebi Zašto ja to sebi Zašto ja to sebi radim? radim? radim?
4.
Skeniram šuplje glave ko psihoanalitičar I psihom stvaram kritična Stanja za vas mistična I mislim da nismo isti pa Krasim mislima Svaki papir, a vi ste laž ko politika I kako ništa ne radiš a sereš da smo loši? U mrtvom kvartu svaki dan je isti ko prošli I puno se troši, sreća se sa gramom množi Pa se umno posloži il ti život lomi kosti Mičem se iz osi, nisam paralelan Taman gledam u mir, van svog ega U svod neba i trebam samo moć svjetla Jer mi je bog repa reko da druge ne betlam I da budem sretan, prije svega korektan Čist, prirodan ko nektar i širom svoj spektar Pozitivnih misli, ideja i djela I pronađem ravnotežu uma i tijela Jer sve što mi treba, to je ravnoteža Život daje priliku Ja neću bježat Ja neću bježat, život mi daje priliku To je ravnoteža, stavljam ju u liriku A danas sam si lagan i skroz neometen I pišem te retke, to je bijeg iz krletke Ko ptice što lete za mirisom slobode Iskren ko dijete za igru sam stvoren Samo mir i ljubav To je đir i truba Smiren snimim zamisao što u glavi luta A taj bit buba i to je nit samog ruba Što drži me dok prži me sunce iznad huda Dijete željezare gdje se deru babe krezave Scene ko iz predstave, carevi i kenjare Dugovi i krugovi, za pare ili mjenjanje A ja se smijem, poanta je zezanje I samo zezam se, nedam se zajebavat I lažno predstavljat, stalno pretvarat Jer iskren sam, pičke sad čuče i šute U glavu ih tuče tekst još od jučer Jer sve što mi treba, to je ravnoteža Život daje priliku Ja neću bježat Ja neću bježat, život mi daje priliku To je ravnoteža, stavljam ju u liriku
5.
Pišem nebuloze usred narkoze Zvukovi me voze, dah smrdi od loze Grad mrtvih me zove da ispričam priču O pijanoj mladeži i šutkama u kafiću Ni'ko nema posla a otvaraju trgovine Djeca domovine - vikendom sirovine Bože oslobodi me, raketo pogodi me Ovaj zvuk vodi me da odem u sklonište Jer mi škodite i vaše filozofije Prodajete mudrolije usred utopije Hrvatska u Europi je pa daj da popijem Da se opijem i plan za bijeg otkrijem Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde Moram pobjeć odavdje jer grad umire Šetam ulicama, vidim samo face umorne Ljude što ih sistem gnječi, žrtve sudbine Zato pišem ove riječi da liječim umove Ja sam crv industrije, dijete iz Željezare Ja sam produkt bjesa i želje za promjene Ja sam čudan mladić što širi vaše promjere Ja sam šifra motorole kod policijske provjere Politika nas kolje, zakopajte ju dolje Ovdje nisam voljen, od tog me hvata proljev I zato sam šaren, a vama je crna spika I ta politika je poli-kita Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde Ja moram pobjeć' odavde
6.
Psiho 03:43
Iza tebe hoda tiho, nečujan ko vihor On među vama je, tama je znak da je stig'o On je psiho, psihološki je unakažen U društvu nezapažen, a od društva zaplašen Život piše drame, na srcu stoji kamen Plamen ljubavi ne gori, ljudi su gori od gorih On sanja da opet voli, al' sjebu ga ti snovi Nje nema, al' tu je ko noć u noćnoj mori Gutljaj pive, jedan za drugim, jedna za drugom Ona je sa drugim, on opet sam sa cugom Mrak zamjenio brak, jeziva sjena na duši Ne udiše taj miris, taj miris guši I cigara koju puši, plač bebe para uši Njegov sin - njegov sin sad je tuđi A sjeća se ko jučer kad je ostala trudna Sretan ko dijete u njoj, al' je postala čudna Mrtva tišina, muk, on zbunjeno gleda u nju "Daj reci šta ti je?" Al' ona šuti - pogled tup Pa se nasmješila k'o da nije griješila Mislio je životna priča mu se riješila NJegov faks - medicina, sve za nju i njihovog sina Nema stvari koje mali neće moć' imat Al' priča tu je prestala jer ona je nestala Kao da je oteta predstava je počela Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. I tad progovara "Shvati me, jer ovo više nisam ja Sva moja pitanja sad postala su isprazna Jer ni'ko me više ne doživljava Pa kidam bit u samoći, sam na sebe se iživljavam I više ne pokušvam, više se ne suzdržavam Uz sistem sve više ja postajem buntovan I putokaz ocrtava taj put u rupama A kraj svih tih puteva meni predstavlja ludara Ako odem od tebe ja odlazim sa suzama I tada nestajem kao i ova moja muzika I postajem obični zgubidan jer kad nekog gubim ja sanjam te snove o zubima. I publika nestaje, slike su nestvarne likovi iz predstave, scena se preskače Postajem neshvaćen, ostajem beznačje Daj nemoj jebat me, ovo je previše." Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. Iza tebe hoda tiho. On je psiho, on je psiho. On je psiho. On je psiho. On je psiho. On je psiho.
7.
Vidim te tamo si negdje u dajini Tad nestaje slika i počinjem žmirit, Ja počinjem živit, česta je spika, Prestaje iskra, prestaju tinjat svijetla ista Laži mogu svijest nam isprat, nisi svijesna riska Nisam spreman ljubav tiskat niti za bijeg iz Siska, Ne mogu se van iskrast, ne smije mi plan ispast, Ne smijem san izdat zbog pesimizma, Jer me vuku riječi iza putem čestih kriza Koje liječi zika, ali moje riječi nikad, Ali sam vječni gigant kojega će neki priznat, Svako će me novo slovo dizat, Gavran je sa sobom blizak, Znači ostaje mi mudrost i tama, Glupi uzrok što si sama, Pa se vučem nazad na stara vrata stana, Jer sam sanjar, jer i dalje sanjam, ali san nije java Ali san nije java I više se ne javljam, i više se ne javljaj I više me ne stavljaj na test koji ne svladam Jer si mlada, jer sam mlad i glada Tog grijeha i čari grada što mjesečari Pa nove pjesme radim jer se tako branim Od emotivnih zvijeri koje u vjeri hranim Kažu "Ne seri mali, pa šta tebi fali?" Jedan korak do neba dok je drugi u provaliji Živim u anomaliji, cvijet me moli da ga zalijem Postajem stariji svijet vodi da zabrijem Usamljen u nostalgiji u sobi se razbijem Ustrajan u borbi bez tebe motiv razvijem Živim u anomaliji, cvijet me moli da ga zalijem Postajem stariji svijet vodi da zabrijem Usamljen u nostalgiji u sobi se razbijem I novi cvijet zalijem Idem biti bolji čovjek Ja idem biti bolji čovjek Idem biti bolji čovjek Ja idem biti bolji čovjek Idem piti Idem piti Idem piti Idem piti Idem piti Idem piti Idem piti
8.
Suviše sam uništen da me vaše priče unište Udišem zrak pun smrada grada u kojem truli ste Pa mrzite sve što je od vas drukčije I farbate si oči, a svaki sin kučkin je Iste priče vrte se, propalice škrte sve žene odane i vjerne al' stvari prevrte se Pun klub publike, raste joj publicitet Pa nemoj čudit se, nisi ti jedini lijep Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište Meni je jedini lijek ovaj dobar tek za rep Jedini cilj trneutno mi je napravit prvi ep Dok bud mrvi se od mašte vrvi sve Pa pišem još jednu izgubljenu stvar s ulice Situaciju opisujem što u gradu Sisku je Versom tjeram u lijes bijes što me potiskuje I otisak otiskujem, 9 kao trag Da ostane tu kad napustim ovaj grad Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište Suviše sam uništen da me unište
9.
Bacam freestyle u getu i popunjavam anketu Jednom rukom diram nebo, drugom palim raketu Trećom zadovoljavam kriterije jedne žene Opet si me ugrizla jebem li ti pleme Plemenit sam dran, manje zgodan - više smješan Gle sad kako repam, lupi se, evo ti letva Nekad točit treba, kad cugam bez majce densam Ne pljugam nego gensam i mlad sam dok ne krepam Bacam crni humor kućni peso ti je umro Zgazio ga je auto, automatski je prsno Razvaljeni organi, oči k'o špekule na cesti Ostao si sam u kući, ući neće Lessie A gdje si ti care? Šta ima kod tebe? Kažeš opet sve je isto, ali jebu te trebe Stari šta se desilo? Gdje je nestala muškost? Zar se zbilja ljuti jer si u krivu rupu uš'o? Ulazim na party svi neki luđaci Vidim stajanje, a ne plesanje, to nije party Žene nisu ni zvali jer se nebi mogli razvalit Pa ako uleti jedna deset ih ju bari Ha-Ha-Ha. Baš je funny spika. Ha-Ha-Ha. Tripujem ko slika. Ha-Ha-Ha. Baš je funny spika. Ha-Ha-Ha. Tripujem ko slika. Ha-ha funny spika, tripujem ko slika Baciš LSD pod jezik pa osjećaš se velik Pred trgovinom veteran, svaki dan gajba Žuja U glavi kaosi, pao si jer se lelujaš Svijet se tetura, svijet je pun lijepih cura Puno ih se i kurva, puno ih se svugdje gura Svi bi sve htijeli, bijeli bit crni, a crni bijeli Iz različitih tanjura bi ista govna jeli
10.
Idemo pljugu stiskat, od smijeha vrištat Od mozga ništa, razbijen kao pička Stari rista puže k'o glista Omamljen od dima, mozak bez kisika Đaneri iz Siska vole ju stiskat Jedna s duhanom, druga je čista Pljuga je iskra koja me pali Ja volim zapalit više nego se nalit Volim se davit u smijehu od suza Mary Jane mi uvijek tu sreću pruža Svijet nije ružan kada si mi tu I oči nam se cakle kad ideš u krug Sukljam ko smug pa mi nekad seru Prokleti dileri prokleto je beru Al ona je moja pozitivna boja I svi ih vole kad se sole Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugicu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Dima ima, cvergl se cima Zbog dima se odlučio upustit u kriminal Minimal se sluša uz dim se gušta Dim po dim mi samo ulaze u pluća Oblak dima u sobi, krugovi iz usta Dim nargile dok gori cijeli sustav Dim jako gust sad iz sebe ispuštam Zapali dim dim, pola mi sačuvaj Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugicu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Pljugu stiskat (A pljugu stiskat) Apa capa, zeka, zika zaga Betlam repere napuhane kao žaba Ja sam Alibaba imam plašt kao Aladin Idemo se zezat, a k'o će nabavit?

credits

released September 24, 2021

GNGR096

license

all rights reserved

tags

about

Šarena pojava Sisak, Croatia

Šarena pojava jedna je od onih pojava - pardon, grupa - koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed - rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke - i Dario Županić - u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik - kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. ... more

contact / help

Contact Šarena pojava

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account